VSV Trailerborrel - Foto David Legrève

De VSV zet zich in voor een veiliger verkeer

Via educatie en sensibilisering streeft de VSV naar een systeem met zo weinig mogelijk ongevallen, zonder het mobiliteitsaspect uit het oog te verliezen. We vervullen ook een trekkende rol in de kamer educatie en sensibilisering van het Vlaams Huis voor Verkeersveiligheid.

Hoe?

De VSV is ervan overtuigd dat educatie en sensibilisering een cruciaal onderdeel vormen van elk beleid, ook van het verkeers- en mobiliteitsbeleid. Door doelgroepgerichte levenslange educatie aan te bieden aan zowel verkeers- en mobiliteitsprofessionals als weggebruikers, verbeteren we de kennis, vaardigheden en attitudes op het vlak van verkeer en mobiliteit.

Bij decreet opgericht

We zoeken steeds naar de meest efficiënte en effectieve manier om dat te doen, baseren ons op wetenschappelijk inzichten en werken samen met alle relevante partners. We gebruiken ons gezond verstand en gaan pragmatisch te werk. De VSV werd in 1990 bij decreet opgericht door het Vlaams Parlement en voert projecten uit in opdracht van de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Vlaanderen moet een Europese topregio worden op vlak van veilig verkeer. – Eddy Klynen, Coördinator VSV

Finalist overheidsorganisatie van 2017

We waren één van de drie finalisten in de categorie regionale overheidsorganisaties van de verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar. Overheidsorganisatie van het Jaar wordt georganiseerd door EY en haar partners De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis. Deze nominatie is een heel mooie beloning voor het harde werk van onze medewerkers en vrijwilligers en voor de inzet van alle mensen en organisaties waar we al jaren mee samenwerken om van Vlaanderen een verkeersveilige regio te maken.

 

 

 

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie