Van 14 januari tot 22 januari kunnen auto- en motorliefhebbers terecht op het 95e Autosalon in Brussels Expo. Voor het eerst is ook de VSV met een stand op het salon aanwezig. Bezoekers kunnen er onder meer het nut van de veiligheidsgordel ervaren in de tuimelwagen, en met een virtueel ritje in een vrachtwagen ontdekken op welke plekken je als fietser niét te zien bent en dus risico loopt. De VSV is te vinden in Paleis 9.

De tuimelwagen van de VSV is de opvallendste trekpleister op de stand. Als je in de wagen enkele keren een koprol maakt, ben je er voorgoed van overtuigd dat de gordel levensredder nummer één is bij een ongeval – ook bij korte ritten en lage snelheden.

Op de VSV-stand kun je ook kennis maken met de risico’s van de dode hoek bij vrachtwagens. Daarvoor ontwikkelde de VSV een virtual reality-toepassing waarmee je het verkeer door de ogen van een vrachtwagenbestuurder kunt bekijken. Met een virtual reality-bril kijk je 360 graden om je heen en zit je als het ware letterlijk in de vrachtwagencabine. Zo merk je meteen hoe groot de dode hoek rond de vrachtwagen is en op welke plekken je als voetganger, fietser of bromfietser niet zichtbaar bent.