Week van de Mobiliteit, van 16 tot 22 september

Word de motor van je eigen vervoer!

Van 16 tot 22 september is het de Week van de Mobiliteit. Een week lang staat Vlaanderen, samen met de rest van Europa, in het teken van duurzame mobiliteit. Niet zozeer de files, de slechte wegen of de toestand van ons spoorwegnet komen dan aan bod. Daar hebben we het doorheen het jaar al genoeg over. Neen, een week lang kijken we naar de voordelen van de alternatieven voor de eigen auto.

Onze mobiliteit wordt steeds duurzamer

Je kan er tegenwoordig niet meer naast kijken. Overal duiken nieuwe initiateven op om ons verkeer vlotter, gezonder, goedkoper en duurzamer te maken. Alsmaar meer mensen komen tot de conclusie dat de auto niet altijd en overal de beste keuze is. Soms ben je sneller met de trein, is het gezonder en goedkoper om de fiets te nemen, is het veiliger om de kinderen te voet naar school te brengen. Ook de bedrijfswereld heeft de meerwaarde van duurzame alternatieven geroken. Kijk maar naar het groeiend succes van pakjesleveranciers per transportfiets.

Week van de Mobiliteit

Mobiliteit is voor velen nog al te vaak synoniem aan verplaatsingen met de auto. Daar willen we verandering in brengen. Een week lang kan je ontdekken hoe goed je het doet op je te verplaatsen met het openbaar vervoer, de fiets, te voet of via autodelen. Een greep uit het aanbod:

  • Pendel duurzaam naar je werk tijdens Car Free Day.
  • Breng je kinderen met de fiets of te voet naar school tijdens de Strapdag.
  • Beleef de Autovrije Zondag in tal van steden en gemeenten.
  • Laat je tellen of tel zelf mee via de app tijdens de FietsTelweek.
  • Kom alles te weten over (auto-)delen tijdens het Autodeelsalon in Gent.
  • Ontdek hoe bewoners hun stad zelf vormgeven in één van de drie LaMA-pilootsteden.

Ontdek de mogelijkheden om deel te nemen op www.weekvandemobiliteit.be en wees niet schuw van autoluw. Volg ons op de voet via Facebook & Twitter.