Afgelopen zaterdag legden 17 kandidaat-vrijwilligers hun oor te luisteren op ons eerste infomoment vrijwilligers voor veilig verkeer.

Een volle zaal voor ons eerste infomoment vrijwilligers voor veilig verkeer

Een volle zaal voor ons eerste infomoment vrijwilligers voor veilig verkeer.

We trapten het infomoment op gang met een korte introductie van onze missie en visie door VSV-coördinator Eddy Klynen. Vervolgens lichtte Stijn Bogaert, de verantwoordelijke vrijwilligerswerking, kort de vier vrijwilligersprofielen toe:

  1. Verkeersouders helpen leerkrachten en scholen tijdens de verkeersactiviteiten.
  2. Netwerkvrijwilligers contacteren scholen die op dit moment nog niet samenwerken met de VSV en reiken hen de hand om ook samen te werken.
  3. Vormende vrijwilligers geven workshops rond verkeersveiligheid in scholen of bij sportclubs.
  4. Sensibiliserende vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld op pad gaan met de tuimelwagen of andere sensibiliseringstools.

Om de kandidaat-vrijwilligers een concreet beeld te geven van wat zo’n vrijwilligerswerk juist betekent, getuigden Verkeersouder Leen en VSV-vrijwilligers Ingo en René enthousiast over hun vrijwilligersengagement.

Getuigenissen van Leen, Ingo en René

Leen, Ingo en René getuigen over hun vrijwilligersengagement als Verkeersouder en vrijwilligers voor veilig verkeer.

De kandidaat-vrijwilligers hebben elk hun eigen reden om zich in te zetten voor veilig verkeer. Als Rode Kruis-vrijwilliger ziet Frank regelmatig wat het verkeer kan aanrichten en dit motiveert hem om zich in te zetten voor een meer verkeersveilig Vlaanderen, en ook Erika, die dertig jaar in Zwitserland heeft gewoond, en sinds kort terug in België verblijft, is erg gedreven.

Ik vrees voor mijn leven als ik hier de baan op ga. In Zwitserland treden ze veel strenger op tegen verkeersonveiligheid. Vorige week kreeg er nog iemand een boete van 10.000 Zwitserse frank, omdat hij met zijn lichten knipperde naar een chauffeur die volgens hem te traag reed.

Na het infomoment vulden de kandidaat-vrijwilligers nog een korte enquête in onder begeleiding van vier studenten van de Thomas More hogeschool. Zij helpen ons bij de evaluatie van de wervingscampagne voor vrijwilligers en analyseren via welke weg de kandidaat-vrijwilligers onze oproep en het vrijwilligersaanbod ontdekt hebben en hoe ze verder contact hebben opgenomen. De resultaten van de enquête zullen ons een beter inzicht bieden op de zichtbaarheid van onze sociale media kanalen en de website.

Thomas More studenten helpen met de evaluatie van onze wervingsacties.

Thomas More studenten helpen met de evaluatie van onze wervingsacties.

Onze nieuwe werking met vrijwilligers‬ voor veilig verkeer‬ komt stilaan op dreef. Dit infomoment gemist? Nieuwsgierig? Noteer alvast 28 mei in je agenda. Iedereen welkom op het tweede infomoment van 10 tot 12.30 uur.

Bron: Radio Reflex – VSV houdt infomoment voor vrijwilligers